Nieuws

 
 
25 mei 2018

Meedoen aan de kerkproeverij

Op zondag 16 september zullen wij, net als heel veel andere kerken, meedoen aan de “kerkproeverij”. De kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken Nederland.

Wat betekent dat nou: “meedoen aan de kerkproeverij”? Meedoen aan de Kerkproeverij betekent die dag een heel toegankelijke kerkdienst, waarin men sfeer kan proeven en mensen kan ontmoeten. Het betekent een dienst waarin hier-en-daar wat extra uitgelegd en toegelicht zal worden van wat wij op zo’n zondag zoal doen en samen beleven. Het betekent een bijzondere zondag waarop we extra aandacht besteden aan gasten in onze gemeente. Gasten die meegekomen zijn met één van ons, gasten die over ons gehoord hebben, gasten die eigenlijk wel eens willen zien en meemaken hoe dat nou is op een zondag, zo’n zondagse dienst, de sfeer, de mensen.

Maar…omdat muren niet kunnen praten, is het aan ons om deze gasten ook daadwerkelijk uit te nodigen. Er zijn veel redenen om dat niet te doen… Geloof is privé, daar val je anderen niet mee lastig; je weet niet precies hoe je iemand moet uitnodigen; iemand kan bedanken voor de uitnodiging of je bent bang voor moeilijke vragen. Maar er zijn ook veel redenen om de sprong wél te wagen.

Durven wij, durf jij  het aan om mensen, die niets (meer) met kerk of geloof hebben, mensen die er al jaren “niets meer aan doen”, durven wij het aan om onze buurvrouw/man, vriend, vriendin of kennis die op zoek is naar een plek waar levens-en zingevingsvragen onderwerp van gesprek kunnen zijn eens vriendelijk uit te nodigen? Durven wij, durf jij het aan om die jongere die op zoek is naar iets dat richting geeft aan zijn of haar leven eens mee te nemen en te laten proeven aan wat onze doopsgezinde gemeente wellicht te bieden heeft? Durven wij die sprong te wagen? Durven wij zelf uit te delen wat wij samen ontvangen? 

Hoe één en ander uiteindelijk vorm gaat krijgen hoort u te zijner tijd. De datum kunt u alvast in uw agenda zetten, en u kunt eens voorzichtig gaan rondkijken naar mogelijke gasten…

Word je nieuwsgierig en wil je meer over de kerkproeverij weten? Er is een facebookpagina en er is een website: www.kerkproeverij.nl.

We houden u op de hoogte!

Nanja ter Brake.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl