Nieuwsbrief Doopsgezinde Gemeente Utrecht
2 ​februari 2018 
 

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de DGU,

In de doopsgezinde kerk in Utrecht bieden we, vanuit onze kernwaarden, activiteiten aan voor een breed publiek. Het programma biedt ruimte voor ontmoeting en gesprek over geloof, zingeving en maatschappij. Hierbij stuur ik u enkele activiteiten en nieuws voor de komende weken.

Michel Smoorenburg


volgende dienst
4 februari, 10:00 uur
Voorganger: ds. Carolien Cornelissen
Waar: Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
Geboortedankzeging

11 februari, 10:00 uur
Voorganger: ds. Afke Maas
Waar: Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht

18 februari, 10:00 uur
Voorganger: ds. Carolien Cornelissen
Waar: Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
1e vd 40 dagen

25 februari, 10:00 uur
Voorganger: ds. Anneke van der Zijpp
Waar: Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
2e vd 40 dagen

4 maart, 10:00 uur
Voorganger: ds. Carolien Cornelissen
Waar: Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
3e vd 40 dagen

nieuws
Tweede publiekslezing over het onderwerp ‘Macht’
Tweede publiekslezing over het onderwerp ‘Macht’
Op woensdag 21 februari 2018 is de tweede publiekslezing over het onderwerp ‘Macht’, georganiseerd door de oud-katholieke Gertrudiskathedraal i.s.m. de Universiteit Utrecht. Het thema die avond is: Media en macht. Aanvang: 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.

Opening Happietaria
Op 7 februari a.s. zal Gert Jan Segers de officiële opening onder handen nemen van pop up restaurant Happietaria. Dit restaurant wordt gerund door vrijwilligers en studenten. De opbrengst is volledig voor het goede doel en dit jaar is dat de stichting Tear. Deze stichting zet zich in voor het bestrijden van fysiek en seksueel geweld van vrouwen. Happietaria is gevestigd in het Johannescentrum aan de Moezeldreef. Het is geopend van 7 februari tot en met 14 maart. Voor meer informatie: zie www.happietaria-utrecht.nl.

Wisseling Commissie Maatschappelijke Zorg
De Commissie Maatschappelijke Zorg heeft afscheid genomen van zr. Ans van Terwisga, br. Heiko van der Wijk en zr. Co Hornsveld. Wij zijn hen zeer erkentelijk voor hun inspanningen in al de jaren dat zij deel uitmaakte van deze  commissie. De commissie bestaat nu uit de volgende leden: zr. Tjarda Brouwer, zr. Laura Henderson, Bjorn Pels,  ds. Anneke van der Zijpp, ds. Carolien Cornelissen en zr. Yvonne Wijne.

DG Utrecht doet mee aan de Nacht van de Vluchteling 16 juni a.s.
Vorig jaar hebben een aantal gemeenteleden vanuit de DGU meegedaan aan de Nacht van de Vluchteling. De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Het doel van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht voor vluchtelingen wereldwijd. Dit jaar wordt de Nacht van de Vluchteling van zaterdag 16 op zondag 17 juni voor het eerst ook in Utrecht georganiseerd. Het idee is nu om met een aantal gemeenteleden uit de DGU mee te lopen met de 40 km loop in Utrecht. Maar voor sommigen zal 40 km lopen uiteraard wat teveel van het goede zijn. Daarom zouden we ook met een aantal gemeenteleden met de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam mee kunnen lopen met de 10 km loop. Het zou geweldig zijn als we wederom met een team vanuit de DGU mee kunnen lopen met de Nacht van de Vluchteling! Het is een belangrijk en actueel doel en op deze manier kunnen we als DGU ook ons steentje bijdragen om geld in te zamelen voor vluchtelingen wereldwijd. Dus, wilt u meedoen? Heel leuk! Laat het even weten via tjardabrouwer@hotmail.com

Vrijwilligers gezocht voor externe verhuuractiviteiten
Voor externe verhuuractiviteiten zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de volgende activiteiten: Zondag 18 februari 12.00-14.00 uur: concert Anton Visser, betaalde koffie/thee aanbieden aan de gasten. (1 koster) Zaterdag 10 maart 10.00-18.00 uur: concert/workshops/lezing Nederlandse Luitvereniging (meerdere kosters nodig die in dagdelen werken en Co Hornsveld heeft zich al aangemeld)! Zondag 22 april 13.00-17.00 uur: concertuitvoering (Requiem) van het Utrechtse koor Octo+. Koffie en thee voor de bezoekers om 16.15 uur. (1 à 2 kosters). Voor het concert van 3 juni (Monteverdi Kamerkoor Utrecht) hebben Ciska Posthumus en Durk van Blom zich aangemeld. Het popconcert op 20 april (Peter Broderick) neemt Jan van Strien alleen voor zijn rekening. Opgave via het Kerkelijk Bureau info@doopsgezindutrecht.nl  of tel.nr. 030-231 15 01

Gedicht Reguliersteeg op NPO 1 Radio Gedicht Reguliersteeg op NPO 1 Radio
Op zaterdag 20 januari jl. werd in het NPO 1 Radioprogramma ‘de Taalstaat’ van Frits Spits een gedicht over de Reguliersteeg uitgesproken. Lees meer >>
 

Op weg naar het beleidsplan 2018-2022 en daarna…
  ‘De DGU wil een gemeenschap zijn die in saamhorigheid Gods weg, de weg van gerechtigheid en vrede, wil zoeken en bewandelen. Omdat dit een ontdekkingsreis is, wil zij daartoe een oefenplaats bieden’. Deze zinnen vormen het uitgangspunt van het concept beleidsplan voor de komende jaren. De voorbereidingsgroep heeft in de afgelopen weken op basis van alle verzamelde gegevens een conceptplan geschreven waaraan de laatste hand wordt gelegd. Binnenkort zal het plan aan de kerkenraad worden aangeboden, waarna deze het zal rondsturen naar de gemeente. De leden en vrienden hebben dan de gelegenheid om schriftelijk opmerkingen te sturen of mailen naar de kerkenraad, het liefst vóór 11 maart 2018. Op de voorjaarsledenvergadering van 18 maart 2018 zal de definitieve goedkeuring van het plan op de agenda komen, waarbij ook de binnengekomen opmerkingen besproken zullen worden. De voorbereidingsgroep hoopt haar werk daarmee te kunnen afronden. Namens de voorbereidingsgroep nieuw beleidsplan: Atte Bootsma, Tjarda Brouwer, Carolien Cornelissen, Laura Henderson, Han van der Laag, Jan Niemantsverdriet, Anneke van der Zijpp.  


De volgende nieuwsbrief komt op 25 februari 2018. Heb je een bericht dat je graag opgenomen wilt zien in de volgende nieuwsbrief, geef dat dan door aan de redactie (nieuwsbrief@doopsgezindutrecht.nl), dan zorgen wij dat het er in komt. Heb je een foto van iets dat in de DGU gebeurd is of een andere illustratie, dan vinden wij het ook fijn als je die aan ons opstuurt. Als je de digitale nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan je dit doorgeven aan het kerkelijk bureau.

  contact
Doopsgezinde Gemeente Utrecht
Oudegracht 270 | 3511 NV Utrecht
Stuur ons een E-mail

agenda
8 februari 19:​30 uur
Kerkenraadsvergadering
Waar: Kerkenraadskamer | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht

11 februari 11:​30 uur
“Uit het leven gegrepen: in gesprek rond levensthema’s.”
Waar: Kerkzaal | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
Binnenkort start deze gespreksgroep met mensen van verschillende leeftijden, mensen in verschillende levensfasen. Om uit te wisselen, elkaar te inspireren, te bemoedigen, van elkaar te leren. Inmiddels is de groep al vol maar kunt u voor onderstaande data nog wel op een wachtlijst komen. Hiervoor kunt u Nanja ter Brake mailen via het bureau.
De eerste bijeenkomst zal zijn op zondag 11 februari, van 11.30 -13.00 uur in de kerk. We nemen onze eigen lunch mee.

14 februari 18:​30 uur
Taizé aan de Gracht
Waar: Kerkzaal | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht

18 februari 10:​00 uur
Coole Kerk Club
Waar: Kerkenraadskamer | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht

18 februari 10:​00 uur
12+ Groep
Waar: Grachtkamer | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht

18 februari 12:​00 uur
Concert Anton Visser m.m.v. Trio Movendo
Waar: Kerkzaal | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
Op zondag 18 februari organiseert Anton Visser, samen met Trio Movendo en het Gambaconsort Maastricht een concert in de DGU. Er worden o.a. Jiddische liederen en Barokmuziek ten gehore gebracht. Aanvang 12.00 uur, toegang gratis. U bent van harte welkom!

25 februari 11:​30 uur
“Uit het leven gegrepen: in gesprek rond levensthema’s.”
Waar: Kerkzaal | Doopsgezinde kerk | Oudegracht 270 | Utrecht
Binnenkort start deze gespreksgroep met mensen van verschillende leeftijden, mensen in verschillende levensfasen. Om uit te wisselen, elkaar te inspireren, te bemoedigen, van elkaar te leren. Inmiddels is de groep al vol maar kunt u voor onderstaande data nog wel op een wachtlijst komen. Hiervoor kunt u Nanja ter Brake mailen via het bureau. De bijeenkomst is van 11.30 -13.00 uur in de kerk. We nemen onze eigen lunch mee.


 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor mailings van Doopsgezinde Gemeente Utrecht, met het e-mailadres [MijnEmail]
   
    Aanmelden | Afmelden |   Copyright © 2018   Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
 

Bekijken in PDF-formaat