Agenda

 
 
woensdag 12 december 2018, 20:00 uur

Taizé-aan-de-Gracht

kerkgebouw DGU, Oudegracht 270, 3511 NV Utrecht

Taize is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk. Sinds 1940 is er een kloostergemeenschap opgericht door Frere Roger. Ieder jaar komen hier talloze jongeren uit alle werelddelen om te bidden en aangeraakt te worden door de vrede en verzoening van de gemeenschap.


Vanuit deze traditie uit Taizé willen we ook in de Doopsgezinde gemeente samen komen. De vieringen zijn meditatief van aard. We zingen liederen uit Taizé, zijn samen stil, en  lezen teksten: gedichten, gebeden, Bijbelteksten. De liederen worden mooi begeleid door piano.


Als je ( nog) niet bekend bent met de liederen of met Taizé dan is dat geen punt. Liederen worden een aantal malen achter elkaar gezongen: mooi om naar te luisteren en als je wilt kun je ze gaandeweg mee gaan zingen.


Voorafgaand aan de viering is iedereen om 18:30 welkom voor een eenvoudige pot-luck-maaltijd. Er wordt gezorgd voor soep en brood, en verder neemt een ieder die mee-eet iets kleins mee: beleg, fruit, tomaatjes.


De viering begint om 20:00. Om 19:45 gaat de kerk open. Na afloop kun je even blijven om samen een kop thee te drinken.   


Data:  sep. t/m juni elke tweede woensdag van de maand: 12 sep., 10 okt., 14 nov.,12 dec.,9 jan.,13 febr.,13 mrt.,10 apr.,8 mei, 12 juni.Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl