> nieuws

Nieuws

15 oktober 2018

Kerken kijken 2018

Kerken Kijken 2018 is weer voorbij. We hebben gastvrij vele toeristen uit allerlei landen maar ook bezoekers van vlakbij ontvangen. Het ‘ik kom hier iedere dag langs, ik wist niet dat hier een kerk zat’ hebben we ook dit jaar weer verschillende malen gehoord! Velen genoten van ons Monument, in stilte, dan wel tijdens de vele momenten dat er muziek klonk. Citaat uit ons gastenboek: ‘lekker leeg… mijn hoofd nu ook.’ Jaap. Toen klonk er dus geen muziek…

Tijdens Monumentendag was er een uitgebreid muzikaal programma met muziek van Robert Janssen en Conrad Hoogenboom, Trio Movendo en de leerlingen van de Academie voor Muzikaal Talent. Jules Groenendaal heeft rondom het optreden van Trio Movendo gedichten voorgelezen met een link naar de Jiddische muziek van Trio Movendo en voor de laatste serie gedichten over ‘de Tuin’, heeft hij de bezoekers meegenomen de tuin in.

Medewerkers van Zizo deelden kortingsbonnen uit voor koffie met een monumentaal gebakje bij hun restaurant aan de overkant. Het totale aantal mensen dat de DGU dit seizoen bezocht is 5292, waarvan er tijdens Monumentendag 652 kwamen. Heel veel dank aan allen die deze zomer hebben meegewerkt aan dit prachtige resultaat!


kerken kijken 2018


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl