Nieuws

 
 
28 november 2018

Je buitenkant en je binnenkant

Op woensdag 7 november hebben we een bijzondere avond beleefd in de Doopsgezinde Gemeente Utrecht (DGU). Er was een workshopavond voor gemeenteleden van de DGU en bezoekers van de Tafel van Twaalf (de maaltijd voor dak- en thuislozen, die 1 keer per maand in de DGU wordt gehouden). Deze avond werd georganiseerd door CMZ in samenwerking met het Straatpastoraat. De bedoeling was om bezoekers van de Tafel van Twaalf te laten kennismaken met mensen uit onze gemeente.
Er was een workshop maskers maken en een schrijfworkshop. Beide workshops hadden als thema ''je buitenkant en je binnenkant.'' Aan de buitenkant van het masker schilderde je hoe je je laat zien aan anderen/ hoe je je graag presenteert aan de buitenwereld. Aan de binnenkant van het masker schilderde je jouw binnenwereld; hoe je je echt voelt en welke delen je liever voor jezelf houdt.
Het was heel bijzonder en ontroerend om met elkaar op een creatieve manier uiting te geven aan je buitenkant en je binnenwereld. Erg mooi hoe een mevrouw uit Oost- Oekraïne aan de binnenkant van haar masker een prachtige boom schilderde, die haar hele stamboom voorstelde met alle kinderen en kleinkinderen.
Het was fijn om op deze manier elkaar wat beter te leren kennen. Na afloop vroegen een aantal bezoekers van de Tafel van Twaalf: ''Doen jullie dit vaker?'' Het was dus zeker voor herhaling vatbaar!
Hartelijke groet,
Tjarda Brouwer


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl