> nieuws

Nieuws

 
11 januari 2019

De voorstelling op kerstavond

Het bekendste kerstverhaal is natuurlijk het verhaal over de geboorte van Jezus in een stal bij Bethlehem. Verhalen over hoe mensen kerst beleven, over hoe ze de gezelligheid opzoeken of juist ontvluchten. Maar er zijn ook kerstvertellingen over mensen die het kerstgevoel kwijt zijn en hoe ze het terugvinden, zoals Ebeneezer Scrooge in ‘The Christmas Carol’ van Charles Dickens. En wat is het kerstgevoel eigenlijk? Ook daar gaan sommige verhalen op in. Maar er zijn veel meer kerstverhalen zoals het kerstverhaal wat is geschreven door Liesbeth van Rooijen dit jaar. Een geweldig stuk over kerstbeesten. De nieuwe maaltijd opzet begon die avond wat anders dan ik gewend was met een buffet met brood en beleg. (wat erg lekker was). Wij zongen als vanouds en ik zag veel nieuwe gezichten. De kinderen waren geweldig mooi geschminkt door Martine van Dalfsen en de kinderen kwamen daar door goed in hun rol. De druk bezochte avond zorgde vlak voor het begin voor wat nervositeit bij de hoofdrol spelers en het hielp de leiding ook niet dat Jozef zijn auto niet kwijt kon en aan de late kant was. Maar wat is het toch heerlijk om de kerk in te mogen lopen met de kinderen die hun lichtjes ophouden en uit volle borst mee zingen.

Ergens ver weg, in een oude afgelegen stal, is een klein bijzonder jongetje geboren. Zijn naam is Jezus. Zijn vader Jozef en zijn moeder Maria hebben een zware reis achter de rug en zijn blij dat ze nu kunnen uitrusten. Maria moest nog wel even bevallen, maar nu zitten ze heerlijk in het warme stro tussen de dieren die hen warm houden. De os en de ezel praten in de stal na over de gebeurtenissen.
(Geweldig geschreven en ontzettend mooi opgevoerd) . Vooral de laatste woorden:
Schaap: Het is belangrijk om bij een groep te horen! Ik ben niet te trots om achter een herder aan te lopen. Als je het niet doet, raak je de weg kwijt.
Os: Jezus heeft het koud. Kijk nou, hij trilt helemaal. Misschien kan ik hem wat warm blazen. Ik zal wat dichter bij de kribbe gaan staan.
Schaap: Daar heeft het kindje wat aan Os! Dat is een mooi geschenk. Zo eenvoudig kan het zijn.
Vooral de moderne liedjes van Acda en de Munnik waren erg mooi. Het heeft mij nog wat tijd gekost om de kameel (Jelle Smoorenburg ) zijn zin “Dag allemaal. Ik heb een zware reis achter de rug. Ik kom even uitrusten hoor!” te laten zeggen, maar met hulp van Dina is dit goed gelukt. Ik heb genoten van een mooie kerstavond.

Michel Smoorenburg

 


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl