> nieuws

Nieuws

 
26 juni 2019

Verslag van de Nacht van de Vluchteling

Eindelijk was het dan weer zover. Op zaterdagnacht (van 15 op 16 juni) heeft er wederom een team vanuit de DGU meegedaan aan de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar met ''drie musketiers'': Aniek en ik vanuit de DGU en Herman uit de DG Zaandam. We liepen dit jaar van Utrecht naar Amersfoort en hebben geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling: Een organisatie die wereldwijd vluchtelingen helpt door noodhulp te bieden, zoals schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medische zorg.

We begonnen zaterdagnacht om 0:00 te lopen vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht. Wederom vond ik het heel indrukwekkend en hoopvol om me te realiseren dat ik samen met al die andere mensen op weg ging om 's nachts 40 km te lopen met een heel belangrijk gezamenlijk doel. Namelijk: aandacht vragen voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd en samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.
Ook ongelooflijk om me te realiseren dat er op het moment dat wij aan het lopen waren ook weer veel mensen wereldwijd gebruik maakten van de noodhulp van Stichting Vluchteling.

Onderweg kwamen we langs verschillende rustpunten, zoals het sporthuis van Bunnik, het Beauforthuis in Austerlitz, ''Kontakt der Kontinenten'' in Soesterberg en het AZC in Amersfoort. Er waren op al die rustpunten heel veel vrijwilligers die ons aanmoedigden en de nodige koffie inschonken.
Rond 9:15 kwamen we aan bij het eindpunt: De nieuwe Stad in Amersfoort. Hier kregen we zelfs een hand van de burgemeester van Amersfoort en ...niemand minder dan...Diggy Dex! ;-) Ik vergat gelijk al mijn spierpijn.

Ons team heeft in totaal €2.080,- opgehaald. Geweldig! Ons streefbedrag was overigens €3000,-, dus we zijn er nog niet! Mocht u ons nog willen sponsoren, heel graag! Het kan nog steeds via deze link:https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/doopsgezinde-gemeente-utrecht

Het was weer een bijzondere ervaring om mee te doen en ik ben heel blij dat we met elkaar zo'n mooi bedrag hebben weten in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Hartelijke groeten,
Tjarda Brouwer

Nacht van de vluchteling Utrecht Zaandam Amersfoort


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl