> agenda

Agenda

26 januari 2020, 12:30 uur

Buurkerken organiseren lunch voor de eenheid

Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht

Op zondag 26 januari 2020 wordt de jaarlijkse Buurkerkenlunch gehouden in de Geertekerk aan het Geertekerkhof in Utrecht. De activiteit vindt plaats tijdens de Gebedsweek voor de eenheid van de christenen.

De verschillende Buurkerken van Utrecht-Centrum vinden het belangrijk om contact te houden met elkaar en te weten van elkaars activiteiten en inspiraties, o.a. met dit jaarlijkse evenement.

Vanaf 11.45 uur kan men binnenlopen en rond 12.30 uur gaat men aan tafel. Het programma duurt tot ongeveer 14.15 uur. Er zijn geen kosten aan de lunch verbonden, graag wel opgeven via de contactpersoon Buurkerken.  

Het thema van de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020 is 'Buitengewoon vriendelijk’. Het thema is gekozen uit Handelingen 28. Daarin wordt de apostel Paulus op bijzondere wijze ontvangen door de bevolking van Malta, nadat hij een gevaarlijke zeereis had overleefd.

Dat doet denken aan de wijze waarop in onze tijd veel vluchtelingen van overzee niet welkom zijn in Europa. Maar gelukkig zijn er ook voorbeelden van een welkome ontvangst van mensen die na een vlucht of crisis een plek vonden in een van onze kerken. We gaan luisteren naar een vluchteling, een dakloze en een ex-gedetineerde en hoe het hen vergaan is. 

Buurkerken Utrecht Centrum: Baptistengemeente Silo, Doopsgezinde Gemeente, Evangelisch-Lutherse Gemeente, Oud-Katholieke Parochie, Remonstrantse Gemeente, Vrij-Katholieke Gemeente, Waalse Gemeente.

Datum:   zondag 26 januari 2020
Aanvang lunch:  12.30 uur
Kosten:   geen kosten, wel graag opgave
Contactpersoon:  Judith Moesman

Download hier de poster. 

buurtkerkenlunch Week van Gebed voor de Eenheid


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl