> nieuws

Nieuws

4 maart 2020

The Day After

Op 2 februari hebben we op feestelijke wijze afscheid genomen van Anneke van der Zijpp als predikant van de DG Utrecht. Maandenlang hebben we er naartoe geleefd. Allerlei prachtige ideeën kwamen op. Niet alles was even praktisch haalbaar, maar nu hebben we wel heel veel ideeën voor als we nog eens een feestje willen vieren. De voorbereiding was leuk, het feest zelf nog veel meer. 

Maar dan, de dag erna. Ik had wel een soort Day After-gevoel. Op maandagochtend startte ik mijn computer op en wist even niet waar en hoe te beginnen. Bijna elke maandag hadden we telefonisch overleg, maar op maandag 3 februari dus niet. Dat voelde raar.

Vijf jaar lang hebben we intensief samengewerkt. Het was leuk hoe we elkaar aanvulden. We hadden op veel terreinen dezelfde insteek, maar waren toch ook heel verschillend. Tijdens mijn afscheidspraatje voor Anneke vergeleek ik het met thee. Wij houden allebei veel van thee, meer dan van koffie. We drinken ook allebei bij voorkeur zwarte thee, en geen rode, groene, gele, witte, kruiden of wat dan ook voor fantasiemengsels. Maar Anneke drinkt ze licht, waar het mij niet gauw te donker kan wezen. Die mix van overeenkomsten en verschillen maakte dat onze samenwerking werkte. 
Inmiddels zijn we een maand verder. Ik ben nu de enige predikant van de DGU. Daarmee mag ik mij scharen in de grote groep van predikanten die in hun eentje een gemeente dienen. Ik besef nu des te meer wat een luxe het is om een naaste collega te hebben. Het betekent voor mij op sommige terreinen, zoals het pastoraat, extra werk. Tegelijk zie ik hoe gemeenteleden taken oppakken. Zo werken we de komende Veertigdagentijd met een groepje van prekende gemeenteleden die elk een zondagsdienst voor hun rekening nemen. Samen hebben we het thema bedacht en helpen we elkaar met de invulling van de diensten. Binnenkort gaan we aan de slag met de Goede Week, de week van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Het is ontzettend inspirerend om zo met elkaar te werken. Ik hoop dat we die inspiratie weten over te brengen. Van harte uitgenodigd dus om deze Veertigdagentijd mee te maken! 

Carolien Cornelissen


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl