> nieuws

Nieuws

 
2 april 2020

Tienerconferentie | Wat hebben we gedaan?!

Tekst: Esther van Hoeve
Foto’s: Gertjan Huisman

Op 7 en 8 maart verzamelen zich 23 jongeren om mee te doen. De conferentie wordt geopend door Raneem met haar indrukwekkend verhaal ‘waarom vluchtte ik’. 

Marijn van INLIA vertelt ons over haar werk en heeft ook nog heerlijke hapjes voor ons meegenomen. Die zijn gemaakt door vrouwen die bij INLIA in de opvang wonen. Super bedankt! Paul speelt eigen gemaakte liedjes op zijn gitaar uit Congo over liefde. Wij zingen mee met het refrein. En dat is nog best wel lastig is trouwens, Congolees.

Er zijn 4 workshops waar je aan mee kan doen; Yoga, Djembé spelen, Syrisch koken (door de vader van Raneem) en Theater.

Na het eten is er een heuse pub quiz; hoeveel vluchtelingen zijn er eigenlijk? En wat is belangrijk om mee te nemen als je vlucht? De avond wordt afgesloten met zingen en een oefening; kijk elkaar 1 minuut aan. Wat herken je in de ander van jezelf?

En daarna begint de nacht die voor sommigen een beetje kort is 😊
Op zondag gaan we serieus aan de bak. Alhoewel het voor sommigen nog een beetje vroeg is… We maken 64 ansichtkaarten die samen 2 grote kaarten vormen van Nederland. Deze kaartjes sturen we met een berichtje op naar de mensen die bij INLIA in de opvang zitten. Een welkom in Nederland.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl