> speciale diensten > taizé aan de gracht

Taizé aan de gracht

 
 

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk. Sinds 1940 is er een kloostergemeenschap, opgericht door Frčre Roger. Ieder jaar komen hier talloze jongeren uit alle werelddelen om te bidden en aange­raakt te worden door de vrede en verzoening van de gemeenschap.

Vanuit de traditie van Taizé willen we ook in onze gemeente samenkomen. De vieringen van Taizé zijn meditatief van aard. We zingen de liederen uit Taizé, zijn samen stil en lezen teksten: gedichten, gebeden, bijbelteksten. De liederen worden mooi begeleid op de piano. 

God van alle eeuwigheid,

U hebt ieder van ons lief zonder

Uitzondering. In uw voortdurende

vergeving vinden wij vrede van

hart.
(frčre Roger)

Als je (nog) niet bekend bent met de liederen of met Taizé dan is dat geen punt. Liederen worden een aantal malen achter elkaar gezondgen: mooi om naar te luisteren en als je wilt kun je ze gaandeweg mee gaan zingen.
Voorafgaand aan de viering is iedereen om 18:30 uur welkom voor een eenvoudige pot-luck-maaltijd. Er wordt gezorgd voor soep en brood, en verder neemt een ieder die mee-eet iets kleins mee: beleg, fruit, tomaatjes. Na afloop kun je even blijven om samen thee te drinken.

Tijd: 18:30 uur maaltijd. De kerk is open om 19:45 uur, vanaf 20:00 uur begint de viering.

Informatie: zr. Nanja ter Brake-Vermond | e-mail

  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Utrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl